biogarantie

Geitenkaas

De geiten zijn onze bron van tweemaal daags heerlijk verse melk. Hieruit ontstaat in onze kaasmakerij een rijk assortiment van rauwmelkse kazen. De productie van de kazen wordt aan de strenge HACCP hygiƫne normen onderworpen.

Melk is op z’n best vers van de geit. Daar kunnen we echt niets aan verbeteren. De melk wordt dan ook rauw verwerkt tot kaas. Geen gedoe dus met pasteuriseren, afromen, homogeniseren, … Zo blijft al het goede uit de melk in de kaas.

De enige gebruikte toevoeging zijn melkzuursel, stremsel en zeezout. Daarna kunnen de kazen rijpen op houten planken. Vier tot zes weken voor de jonge kaas, acht maanden voor belegen kaas en meer dan een jaar voor de oude kaas.

De kazen hebben een natuurlijk vetgehalte, afhankelijk van de seizoenen.
Al onze kazen dragen het biogarantie keurmerk. Dit wordt gecontroleerd door Blik, die erkend is door het ministerie van landbouw.

Kaasmakerij

Soorten geitenkaas

Rauwe melk