biogarantie

Rauwe melk

Geitenmelk heeft veel gezondheidsbevorderende eigenschappen. (Zie gezond). Deze eigenschappen kan je bewaren door geen hittebehandeling toe te passen in het kaasmaken.

Al onze kazen worden bereid met rauwe melk.
De voordelen hiervan zijn:

  • de eigen karakteristieke smaak van de kaas wordt bewaard
  • de kaas is lichter verteerbaar.
  • Er gaan geen vitaminen verloren en de mineralen zijn beter opneembaar
  • De zeer gunstige vet- en eiwitstructuur in geitenmelk wordt niet beschadigd
  • Het cholesterolverlagend effect van geitenmelk wordt bewaard.

Rauwe melk versus hitte behandelde melk.

Door hittebehandeling van de melk:

  • vermindert de voedingswaarde van melk, zoals vitaminen en mineralenopname.
  • nemen de gehalten aan essentiële vetzuren en aminozuren af.
  • ontstaan ongewenst stoffen in de melk, onverzadigde vetten gaan oxideren. Dit is minder gunstig voor het cholesterol gehalte.

Rauwe melk heeft een positief effect op het voorkomen van:

  • osteoporose (botverbrozing)
  • arteriosclerose (aantasting van bloedvaten)
  • alle aandoeningen waarin oxidatieve stress een rol speelt: ontstekingen, veroudering, schizofrenie, longaandoeningen, kanker, …
  • werkt cholesterol verlagend

 “Rauwe melk blijkt verkieslijk omwille van haar maximale functionaliteit en de afwezigheid van geoxideerd vet.”